Kameleon Solutions postaje prvi i jedini MuleSoft partner u regionu

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo vest da Kameleon Solutions postaje PRVI i JEDINI MuleSoft partner za Adriatic regiju. MuleSoft je jedna od najboljih svetskih platformi za pravljenje mreža aplikacija koje povezuju poslovne aplikacije, podatke i uređaje, bilo da su oni smešteni na cloud-u ili na internim serverima kompanija.

Kao što već znate, Kameleon Solutions je prvi i najnagrađivaniji Salesforce partner u regionu, tako da je ovo partnerstvo sa MuleSoft platformom za nas bio logičan sledeći korak.

Važnost integracije podataka za digitalnu transformaciju

Prilikom procesa digitalne transformacije, kompanije se skoro uvek suočavaju sa izazovom spajanja podataka, jer su oni obično rasuti u različitim bazama (interni sistemi i serveri, cloud aplikacije i privatni uređaji). MuleSoft omogućava kompanijama da prevaziđu ovaj problem tako što sve te informacije integriše i smešta ih u novu, glavnu bazu. Donosioci odluka sada dobijaju precizan i detaljan pregled svih podataka, te na osnovu novih uvida mogu da donose bolje, pametnije i brže odluke kako bi korisnicima pružili što bolje iskustvo.

Salesforce i MuleSoft

Nije iznenađujuće to što je 2018. godine najbolja svetska CRM kompanija Salesforce kupila MuleSoft i integrisala ovu platformu u svoja rešenja. Ovom akvizicijom, Salesforce je dobio mogućnost da inkorporira svoje funkcionalnosti u bilo koji postojeći poslovni sistem. MuleSoft je sada deo Salesforce Integration Cloud-a, a najveća prednost za kompanije je to što zahvaljujući integraciji podataka mogu da kreiraju personalizovana 1:1 korisnička putovanja.

Pored Salesforce-a, Mulesoft je partner i za integraciju podataka iz SAP i AWS (Amazon Web Services) platformi.

Marketing automatizacija za mala preduzeća

Pogrešno je uverenje da se automatizacija koristi samo u velikim kompanijama sa velikim budžetima. Automatizacija može da bude odlično rešenje za mala preduzeća i da obavlja sve one zadatke za koje manje organizacije nemaju dovoljno ljudskih resursa. Zato su danas dostupne nove vrste softvera za marketing automatizaciju koji su prilagođeni specifičnim zahtevima malih kompanija i koji imaju potencijal da doprinesu širenju poslovanja – i to u okviru budžeta.

Neki od razloga za to da malo preduzeće razmotri korišćenje marketing automatizacije u svom svakodnevnom radu su:

 • Privlačenje i negovanje lead-ova. Privlačenje potencijalnih kupaca počinje razvojem kvalitetnog online Platforme za automatizaciju u ovom slučaju pomažu da se realizuju svi aspekti tog nastupa, od kreiranje optimizovane landing stranice, upitnika i obrazaca do analize sadržaja i rezultata kako bi se pronašao onaj koji donosi najviše lead-ova. Takođe, dobra platforma može i dinamički da vodi potencijalne kupce kroz pravi sadržaj na osnovu njihovog interesovanja i aktivnosti!
 • Eliminacija nagađanja. Neka vam rezultati kažu koja poruka donosi najbolje rezultate i koliko često korisnici zapravo otvaraju i čitaju vaše mejlove. Kada kreirate kampanje koristeći platformu za automatizaciju, vi sve rezultate i izveštaje dobijate automatski.
 • Brzo odgovaranje na upite. Kako navodi Harvard Business Review, šanse da neko kupi nešto od vas su 7 puta veće ako mu odgovorite na upit u roku od sat vremena. Zašto bi vaši potencijalni kupci čekali odgovor, ako platforma za automatizaciju može da odgovara na upite?

Ovo je samo mali deo onoga što automatizacija može da uradi za male biznise, a najbitnija stvar je da dobro implementirana platforma znatno unapređuje rad i produktivnost marketing i prodajnih timova čime doprinosi ostvarenju boljih rezultata. Uz dobru strategiju, rezultati će biti poput onih u velikim kompanijama – ali uz mnogo manji trošak.

Rezime:

 • Mala preduzeća nemaju mogućnost da kreiraju velike sektore za svaku oblast poslovanja
 • Automatizacija unapređuje rad malih preduzeća u oblastima kao što su online prisustvo, privlačenje i negovanje lead-ova, analitika, komunikacija sa kupcima i planiranje daljih koraka

MuleSoft rešenja

Kameleon Solution, kao MuleSoft partner, će svojim klijentima nuditi sledeća rešenja:

 • API Management
 • Integracija sistema i podataka
 • Automatizacija procesa i zadataka za sve timove unutar kompanije
 • Salesforce integracija
 • SAP integracija
 • AWS (Amazon) integracija

U praksi, MuleSoft kao platforma obezbeđuje i alate za automatizaciju svih procesa unutar kompanije.

Ovo uključuje integraciju podataka i sistema, automatizaciju radnih procesa i stvaranje boljih digitalnih iskustava za svoje korisnike — sve na jednoj platformi. Uz MuleSoft platformu, IT tim kreira specifična, namenska digitalna rešenja koja različiti timovi unutar kompanije mogu da koriste po potrebi, čime se povećanja njihova efikasnost i produktivnost rada.

Ukoliko imate dodatna pitanja o digitalnoj transformaciji poslovanja i integraciji podataka, možete nam se javiti preko Kontakt stranice.

Prijava na newsletter

Prijavi se na Kameleon Newsletter i dobijaj redovno najnovije informacije iz Salesforce-a na srpskom.  Kako Vam možemo pomoći

  Možete nas kontaktirati u kancelariji najbližoj Vama ili nam možete poslati upit putem forme na sajtu.