Kameleon hikers: Kako i zašto smo počeli da pešačimo u humanitarne svrhe?

Ukratko, želeli smo da učinimo nešto dobro za sebe i druge. I uspeli smo u tome!

Od 1. maja 2024. godine veliki deo Kameleon Solutions tima – iz svih kancelarija – odlučio je da se priključi izazovu pod nazivom Kameleon hikers. Od početne ideje naše koleginice, da to bude jedno interno takmičenje u broju pređenih koraka, brzo smo došli dotle da izazov nadogradimo i damo mu humanitarni karakter.

Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da ćemo na kraju godine donirati novac u humanitarne svrhe, u dinarskom iznosu koji je jednak ukupnom zbiru prosečnog broja pređenih koraka na mesečnom nivou! Za sve učesnike izazova, to je dodatna motivacija da svakog dana prelazimo što više koraka.

Zašto smo uopšte odlučili da pešačimo?

Naš rad u kancelariji često podrazumeva dugotrajno sedenje i sate provedene ispred računara, a sa dolaskom proleća i lepšeg vremena, shvatili smo koliko nam svima nedostaje više kretanja. Zato smo – na inicijativu naše divne koleginice Maje – odlučili da motivišemo zaposlene kroz mali interni izazov – takmičenje u broju pređenih koraka, sa nagradama za najuspešnije.

Kako funkcioniše takmičenje?

Transparentno i vrlo ozbiljno – imamo čak i tabelu! Svaki takmičar na dnevnom nivou prati broj pređenih koraka i šalje izveštaj vođama izazova. Tabela sa rang-listom je javna za sve takmičare, tako da učesnici uvek imaju uvid u svoj plasman na tabeli i u skladu sa tim mogu da unaprede svoje aktivnosti i poboljšaju učinak.

Na kraju 2024. godine, kompanija Kameleon Solutions dodeliće nagrade takmičarima koji su tokom celog izazova prešli najviše koraka. Uz to, svakog meseca, beležimo prosečan broj pređenih koraka po osobi po danu, taj broj pretvaramo u dinare – i na kraju godine ukupan zbir mesečnih proseka doniramo u humanitarne svrhe. Na ovaj način, svaki naš korak doprinosi ne samo našem zdravlju, već i dobrobiti onih kojima je pomoć potrebna.

Korak po korak - za sebe i druge!

Svakog meseca objavljivaćemo koliko smo novca donirali, a na kraju godine objavićemo ukupan iznos donacija, kao i pobednike izazova. Nadamo se da vam se ova ideja dopala isto koliko i nama!

Odosmo u šetnju!

Prijava na newsletter

Na kraju godine objavićemo ukupan iznos donacije, kao i pobednike izazova. Nadamo se da vam se ova ideja dopala isto koliko i nama!    Kako Vam možemo pomoći

    Možete nas kontaktirati u kancelariji najbližoj Vama ili nam možete poslati upit putem forme na sajtu.