Salesforce Marketing Cloud i TikTok integracija: Video oglasi koji privlače kupce

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, TikTok je predstavio novu integraciju sa Salesforce Marketing Cloud rešenjem. Ova opcija omogućava TikTok oglašivačima da podatke o svojim lead-ovima, dobijene u TikTok Lead Gen kampanjama, lako prebace u Salesforce CRM u realnom vremenu i konvertuju ih u kupce.

Zašto baš TikTok?

TikTok je najbrže rastuća društvena mreža koja je za samo četiri godine, od 2017. do 2021, dostigla broj od milijardu korisnika širom sveta. U 2023. godini TikTok ima više od 1,5 milijardi registrovanih korisnika, od toga 1,1 milijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

Tajna uspeha leži u tome što su TikTok tvorci iskoristili moć kratkog, atraktivnog video formata i time redefinisali način na koji ljudi, a naročito mladi, konzumiraju internet sadržaj. U današnjoj eri opadajućeg raspona pažnje, TikTok uspeva da se prilagodi novim afinitetima korisnika time što isporučuje kratak sadržaj koji drži pažnju. Ovaj inovativni pristup revidirao je i metrike koje oglašivači prate, tako da smo sa brojanja lajkova prešli na brojanje video pregleda i sekundi pažnje.

Danas je dinamičan video sadržaj najatraktivniji medijum za privlačenje pažnje i reakcije publike, naročito onaj čija se dužina meri u sekundama, a ne minutima.

Oglašavanje na TikTok platformi: Od osvajanja pažnje do osvajanja profita

Oglašivači su vrlo brzo prepoznali prednosti kratkog video formata, o čemu svedoče i neki od novijih statističkih podataka. Nakon što su bili izloženi Lead Gen oglasu na TikTok mreži, 57% gledalaca kaže da postoji verovatnoća da prikazani proizvod iz oglasa kupe. Čak 69% smatra da je oglas bio efektan i privukao njihovu pažnju, dok 58% ističe da su TikTok video oglasi prijatniji u poređenju sa sličnim sadržajem na drugim platformama (izvor: TikTok Marketing Science Global Shopping Ad Products Study 2022 conducted by Material).

TikTok video sadržaj ne samo da privlači pažnju korisnika, već uspeva i da je zadrži, što ovu mrežu čini sve važnijim delom marketing strategija.

Razvojni put od gledaoca do kupca

Ova nova Lead Gen integracija pomaže kompanijama  da konvertuju zainteresovanu publiku u kupce. Nakon što se podaci o lead-ovima prebace u Salesforce Marketing Cloud u realnom vremenu, oglašivač može momentalno da reaguje, preduzme odgovarajuće akcije i poveća verovatnoću da se potencijalni kupac konvertuje u kupca.

Prijava na newsletter

Prijavi se na Kameleon Newsletter i dobijaj redovno najnovije informacije iz Salesforce-a na srpskom.    Kako Vam možemo pomoći

    Možete nas kontaktirati u kancelariji najbližoj Vama ili nam možete poslati upit putem forme na sajtu.