Kameleon Solutions i SuperSportBET: Treća iGaming kompanija u portfoliju

Kompanija Kameleon Solutions, lider u implementaciji Salesforce rešenja u jadranskom regionu, podsaharskoj Africi i Saudijskoj Arabiji, proširila je svoj portfolio u industriji internet igara na sreću. Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo vest da smo započeli saradnju sa kompanijom SuperSport u radu na njihovom novom projektu SuperSportBET. U pitanju je potpuno nova gejming platforma koja ima za cilj da napravi revoluciju u iGaming industriji u Južnoj Africi.

Višegodišnja ekspertiza krunisana trećim klijentom iz iGaming industrije

Kameleon Solutions ima bogato iskustvo u radu sa kompanijama iz preko 15 industrija, a jedna od najvećih prednosti Salesforce rešenja je upravo to što su adaptilna i lako se prilagođavaju zahtevima različitih tržišta. Sa našim prvim klijentom iz industrije internet igara na sreću ostvarili smo saradnju još 2019. godine. Od tad gradimo ozbiljnu ekspertizu u ovoj oblasti, a u 2023. godini zvanično smo započeli saradnju i sa trećim iGaming klijentom.

Postoji nekoliko ključnih stavki koje ovu vrstu biznisa čine izazovnom i specifičnom. Prvo, radi se o regulisanoj industriji što znači da poslovanje mora da se uskladi sa lokalnim zakonima. Drugo, u internet igrama na sreću se svakodnevno generišu veće količine ličnih i osetljivih podataka, a uz to se vrše i novčane transakcije što zahteva dodatne mere opreza i sigurnosti sistema. Na kraju, ovo je industrija u kojoj je rad korisničke podrške izuzetno važan, jer platformu koriste milioni korisnika na nedeljnom nivou. Zbog toga je skoro nemoguće imati ozbiljno iGaming poslovanje bez CRM-a i jedinstvenih korisničkih profila.

Impresivni rezultati još od prvog projekta

Ukratko, rad sa iGaming klijentima zahteva specifičan pristup, skrojen po meri same kompanije, kao i prilagođena Salesforce rešenja koja će unaprediti operativnu efikasnost, angažovanje korisnika, i obezbediti usklađivanje sa zakonskim regulativama.

Ali, hajde da se vratimo na naš prvi projekat koji smo uradili tokom 2018. i 2019. godine i to za BetKing. Za ovu ogromnu nigerijsku iGaming kompaniju uspešno smo implementirali Salesforce rešenja za prodaju i korisničku podršku, a cela investicija se klijentu isplatila za samo deset meseci! Glavni izazovi koje smo definisali sa predstavnicima kompanije bili su: skaliranje poslovanja i prodaje, kreiranje jedinstvenih korisničkih profila i unifikacija podataka, olakšano i preglednije praćenje zahteva za partnerstva, kreiranje novog, definisanog sistema za rešavanje upita korisnika, i unapređenje rada korisničkog kontakt centra.

A rezultati… Oni su bili sjajni! Pored već pomenutog povrata investicije za samo deset meseci, uspeli smo da u potpunosti eliminišemo broj izgubljenih zahteva za partnerstva, da spojimo sve korisničke podatke na jedno mesto, da duplo smanjimo vreme koje je agentima korisničke podrške potrebno da reše neki upit ili reklamaciju, da spojimo sve kanale komunikacije pod jedan krov kako bi zaposleni lakše pratili upite sa različitih kanala, da unapredimo internu komunikaciju između timova i odeljenja, kao i da uvedemo izveštavanje u realnom vremenu čime smo olakšali rad zaposlenih, povećali njihovu efikasnost, i olakšali im planiranje i donošenje važnih odluka.

Projekat je bio obiman i zahtevan – ali Salesforce, kao CRM #1 u svetu, i Kameleon Solutions, kao licencirani Salesforce partner – imali su adekvatan odgovor na svaki od ovih izazova.

Prijava na newsletter

Prijavi se na Kameleon Newsletter i dobijaj redovno najnovije informacije iz Salesforce-a na srpskom.    Kako Vam možemo pomoći

    Možete nas kontaktirati u kancelariji najbližoj Vama ili nam možete poslati upit putem forme na sajtu.