Service Cloud

Salesforce Service Cloud vam omogućava potpuno novu paletu usluga.

Service Cloud je jedina platforma za podršku korisnicima zasnovana na veštačkoj inteligenciji koja može upravljati svim kanalima komunikacije, od društvenih medija do telefonskih poziva.

Bolja podrška korisnicima

Pruža vašim agentima dublje razumevanje kupaca, a medžerima kompletan pregled performansi vašeg tima podrške kroz razne dashboarde

Rešavanje problema korisnika

Poboljšajte uspešnost vašeg tima na terenu u rešavanju problema korisnika uz pomoć korišćenja pomoćnika u vidu Ajnštajna, bota zasnovanog na veštačkoj inteligenciji.

Prema izvorima kompanije Salesforce, timovi koji koriste pomoć veštačke inteligencije su 3-4 puta uspešniji od onih koji nemaju tu mogućnost.

Povećajte efikasnost

Povećajte efikasnost vaših agenata i zadovoljstvo korisnika kroz korišćenje CRM platforme koja na jako jednostavan način prikazuje sve relevantne podatke za rešavanje svih mogućih izazova koji se mogu desiti.

Smanjite broj otvorenih ticketa

Dajte vašim klijentima mogućnost da se povežu sa sebi sličnima i da kroz jako jednostavnu platformu dele znanja na njima zajedničke teme.

Implementacija Salesforce Service Cloud rešenja vam može pomoći da:

  • Imate trenutni pristup profilu svakog vašeg kupca, od njegove istorije kupovine, do svakog vida komunikacije sa njim. I to uz vrlo jednostavni vizuelni prikaz koj će prikazati svaku interakciju sa kupcem poređanu hronološki kako se ona i desila.
  • Dodelite ticket agentu koji je u tom trenutku najkvalifikovaniji da isti i reši u najkraćem roku
  • Automatizujete odgovore putem elektronske pošte
  • Automatski zabeležite sve pozive, pozovite klijente jednim klikom sa Salesforce platforme
  • Svi upiti vaših kupaca pristigli preko bilo koje platforme biće prosleđeni vašim timovima podrške u realnom vremenu

Salesforce Service Cloud
Video

Tragate za najboljim licenciranim Salesforce partnerom?